انجام کلیه مراحل چاپ
انتشارات دانشیاران مرکز تخصصی چاپ رایگان کتاب
صنعت چاپ به عنوان یکی از صنایع مادر (جامع) همیشه و همه جا متقاضی و سفارش دهنده بسیار زیادی دارد و حتی با تغییرات دنیای امروز نیاز و مراجعه به آن نه تنها کمتر نشده بلکه با افزایش این درخواستها نیاز به تکنولوژی و نوآوری در این صنعت روز به روز بیشتر میشود.
قصد دارم با این مقاله به توضیح مراحل مختلف یک پروژه و سفارش چاپی در ایران بپردازیم. احتمالا میدانید. که تکنولوژی چاپ در ایران چندان رشدی نسبت به کل جهان نداشته و حتی با وجود ورود برخی دستگاههای جدید و به روز، مهارت و تخصص کامل آن وارد نشده. و چاپ با این دستگاهها، با همان روش کار با دستگاههای قدیمی انجام میشود؛ بدون توجه به امکانات جدید و تکنولوژی نوین به کار رفته در آنها.
در این مقاله سعی میکنم تا به خلاصه ترین شکل ممکن مراحل یک سفارش چاپی را توضیح دهم. مطمئنا به عنوان کارفرما و سفارش دهنده باید بدانید که سفارش شما چه مراحلی را از ابتدا (زمان سفارش) و انجام (مراحل چاپ) و ارسال به شما طی میکند.
انجام کلیه مراحل چاپ
مراحل یک سفارش را میتوانیم به سه بخش اصلی تقسیم کنیم: 1- مراحل اولیه 2 – مراحل مربوط به چاپ (مراحل چاپ) 3 – فعالیتهای پس از چاپ؛ و هر بخش شامل چندین مرحله و قسمت میباشد.
مراحل اولیه:
تهیه متریال:
بعد از تصمیم گیری برای انجام سفارش باید تمام نیازهای اطلاعاتی مربوط به کار را تامین کنید. منابع متنی، تصویری و پیشنهادهایی که نسبت به کار دارید. بهتر است همه آنها به صورت مدون و قابل بررسی و مقایسه باشند. مثلا پیشنهادهایتان را بنویسید. الویت بندی کنید و در صورت وجود پیشنهاد دیگر با لیست خودتان مقایسه کنید. دقت کنید نظری را که نمی توانید از ذهنتان خارج کنید و روی کاغذ ترسیم کنید همان بهتر که همانجا بماند.
طراح و واحد طراحی:
در این مرحله نیاز به یک طراح یا واحد طراحی دارید. که جدای از طراحی، آماده سازی فایلهای آماده چاپ شما را نیز انجام دهد. دقت کنید که در انتخاب چنین واحد و شخصی دقت داشته باشید. اینکه مراکز یا افرادی عنوان مرکز طراحی و طراح برای خود استفاده کنند زیاد به چشم میخورد اما اینکه واقعا در این کار تخصص لازم و کامل را داشته باشند نیاز به بررسی دقیق دارد.
مراحل مربوط به چاپ (مراحل چاپ)
لیتوگرافی:
در این مرحله از چاپ. فایلهای آماده چاپ که از مرکز طراحی دریافت شده است. را برای خروجی (2) و پرینت به مرکز لیتوگرافی، ارائه میکنید. لیتوگرافی را میتوان حلقه اتصال محصول طراحی (فایل) و چاپ فیزیکی (بر روی کاغذ) به شمار آورد. بدین شکل که در لیتوگرافی. فایلهای آماده چاپ را به صورت رنگ به رنگ بر روی صفحات فلزی مخصوصی با نام زینک (پلیت)، پرینت میکنند. بدین ترتیب چاپخانه برای انجام پروسه چاپ از این صفحات برای چاپ هر رنگ استفاده میکنند.
مطمئنا میدانید که به طور عمده امور چاپ با چهار رنگ اصلی آبی فیروزهای، قرمز ارغوانی، زرد و مشکی انجام میشود و با ترکیب این رنگها اکثر رنگهایی که در پروژههای چاپی میبینید به دست میآید. سایر رنگهای خاص. یا به طور مجزا وجود دارند (مثل طلایی). یا به صورت ترکیب شده خریداری شوند. به هر کدام از این رنگها که اشاره شد یک «کانال» می گوئیم.
به تعداد کانالهای رنگی مورد استفاده در هر پروژه، لیتوگرافی موظف است. صفحات زینک را آماده و به چاپخانه ارسال کنید. این صفحات به وسیله فایلی که در بخش اول از واحد طراحی دریافت کرده اید. به دست میآید. به همین دلیل بسیار اهمیت دارد. که این فایلها درست و با رعایت استانداردهای لازم ذخیره و ارسال کنید.
چاپخانه:
به بخشی رسیدیم که عنوان همین مقاله (مراحل چاپ) و تقریبا تمام پروژههای مربوطه را یدک میکشد. چاپخانه را قطعا میشناسید. جایی است که مجموعه امور انجام شده پیش از این جمع بندی و اجرا میشود. در انتخاب چاپخانه ای که قرار است ایدهها و زحمات شما را بر روی کاغذ منتقل کند دقت کنید. خوشنامی، تخصص، تکنولوژی، کیفیت و بسیاری مولفههای دیگر سبب تعیین یک چاپخانه برای انجام سفارش میشود.
فعل چاپ را با دستگاهها و روشهای زیادی میشود انجام داد. اما زمانی که بخواهیم کاری با کیفیت و استاندارد و البته زیبا داشته باشیم که از دیدن آن در اولین مرحله خودمان ابراز رضایت کنیم لازم است که برای این بخش نیز دقت و بررسی بیشتری انجام دهیم.