تفاوت برنج کشت اول و کشت دوم :
تفاوت برنج کشت اول با کشت دوم :اگر از علاقمندان حوزه برنج و خرید برنج باشید . حتما برای شما این سوال پیش آمده که فرق برنج کشت اول و کشت دوم چیست؟ در این محتوا قصد داریم تا به بررسی برنج های کشت اول و کشت دوم بپردازیم
برنج کشت اول چیست ؟
کاشت برنج در نوبت اول .یا به اصطلاح کشت اول در تمامی استان ها در آغاز سال جدید یعنی ماه فروردین شروع میشود.
این کشت به طور خلاصه ابتدا شامل آماده سازی بذر برنج، تهیه و آماده سازی خزانه برای پاشیدن بذر، آماده سازی شالیزار یا دشت برای کاشت برنج، رشد و نمو بذر در خزانه، کاشت برنج، از بین بردن علف های هرز موجود در شالیزار و در نهایت رشد خوشه های برنج و بهره برداری انجام میشود . و میانگین برداشت ها در ابتدای ماه تیر بوده که کشاورزان اقدام به بهره برداری از برنج میکنند.
لازم به ذکر است گونه برنج در تعیین زمان برداشت برنج تاثیر گذار است. در شمال کشور، کشت اول از انواع گونه های برنج میتوان کاشت و برداشت کرد. ( برنج های طبع سرد و گرم )
مزایای برنج کشت اول
1- پخت مناسب مخصوص طبخ
2- طعم و عطر مناسب در طبخ
3- استفاده مناسب از سموم کشاورزی در این کشت
4- بهره برداری آسان نسبت به کشت دوم
معایب برنج کشت اول
1- کیفیت برنج بستگی به نحوه درست کشاورزی دارد
2- شالیزاری که از آن برنج بهره برداری شده باید خاک و بستر مناسب داشته باشد.
برنج کشت دوم چیست ؟
تفاوت برنج کشت اول با کشت دوم : برنج کشت دوم یا به اصطلاح دوباره کشت به برنج هایی گفته میشود که کاشت آن ها بعد از برداشت کشت اول بوده و بهره برداری از آن در فصل پاییز و ماه آبان میباشد.
مراحل نگهداری کشت دوم همانند برنج کشت اول است فقط با این تفاوت که در زمان تهیه و آماده سازی خزانه نیاز به گرم داشتن بذر نیست . زیرا در آن زمان آفتاب مناسب تابستان برای رشد و نمو بذر ها وجود دارد
برنج کشت دوم نخستین بار در شهرستان فریدونکنار و بابلسر استان مازندران کشت و برداشت شده است . و اگر اطلاعات کوتاهی از برنج کشت دوم داشته باشید متوجه میشوید که اکثر تاجران و فروشندگان برنج از این شهرستان ها برنج کشت دوم به فروش میرسانند.
زیرا شهرستان های نامبرده بدلیل آب و هوای گرم و رطوبت مناسب علی الخصوص وجود آب فروان و آبندان های زیاد بستر مناسبی برای کشت دوم را دارند . و بجز استان مازندران در دو استان شمالی ( گیلان و گلستان ) امکان کشت دوباره فراهم نیست.
در برنج کشت دوم باید از گونه های زودرس و مقاوم در برابر سرما استفاده شود . زیرا در رشد کردن به سرمای پاییزی برخورده و ممکن است تمام زحمات کشاورزان از دست رود.
در کشت دوم کشاورزان فقط باید از برنج طبع گرم استفاده شود.و بیشتر از گونه های بینام و امراللهی کشت و برداشت میشود. و کمتر دیده شده از گونه های هاشمی و طارم کشت و برداشت شود زیرا برنج بینام و امراللهی نسبت به طارم و هاشمی زودرس تر و مقاوم تر هستند.
مزایای برنج کشت دوم
1- پخت بسیار بالا برای طبخ
2- عطر و طعم بسیار زیاد نسبت به کشت اول
3- کشت دوم ضریب درصد آن در مرغوبیت بالاست
معایب برنج کشت دوم
1- یک بار بیشتر نسبت به کشت اول سموم به خوشه های آن زده میشود
2- بهره برداری سخت و مشکل بدلیل مشکلات آب و هوایی
3- قیمت بالا بدلیل سختی در بهره داری