حرز چیست؟

انتشارات دانشیاران مرکز تخصصی چاپ و نشر کتاب و جزوات دانشجویی

قرآن ‚ادعیه‚ مفاتیح الجنان و…تماس با مدیریت  09201383718

برای خدا نام های نیکی است او را با آنها بخوانید 

حرز چیست؟

حرز چیست

حِرز  در لغت به معنای محصور و محکم،  در کتب عربی به معنی پناهگاه و جایگاه امن و محکم و در اصطلاح به مجموع آیات، اذکار و ادعیه مأثوری که برای حفظ جان و مال از گزند شیطان و آسیب های احتمالی می‌خوانند یا به صورت مکتوب با خود حمل می‌کنند گفته می‌شود. حرز به معنای دعایی است که انسان را از بلا‌ها در امان نگه می‌دارد.

واژه حرز در قرآن کریم بیان نشده، ولی در احادیث شیعه و سنّی و ادعیه مأثور این واژه به وفور به‌کار رفته‌ است.

حرز امام سجاد (ع)  به دو شکل متفاوت در منابع دینی آورده شده است. یکی از این حرز‌ها باعنوان زبان بند برای بستن زبان دشمنان کاربرد دارد و شامل آیاتی از قرآن است که دارای مفاهیمی در همین زمینه است.

و دیگری که سلمان به نقل از حضرت فاطمه زهرا(س) گفته و بخدا قسم خورده که به بیشتر از هزار نفر از اهل مکه و مدینه که مبتلا به تب بودند آموختم پس همه به اذن الهی شفا یافتند.

حرز چیست؟

حرز امام سجاد (ع):

سید بن طاووس در کتاب مهج الدعوات روایت کرده است که اگر کسی صبح و شب این حرز را بخواند زبان دشمنان او بسته می‌شود:

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمن ِالرَّحیمِ

بِسْم اللَّهِ وَ بِاللَّهِ سَدَدْتُ اَفْواهَ الْجِنِّ وَالاِْنْسِ وَالشَّیاطینِ وَالسَّحَرَهِ وَالْاَبالِسَهِ مِنَ الجِنِّ وَالْاِنْسِ وَالسَّلاطینِ وَ مَنْ یَلُوذُ بِهِمْ
بِاللَّهِ الْعِزیزِ الْاَعَزِّ وَ بِاللَّهِ الْکَبیرِ الْاَکْبَرِ بِسْمِ اللَّهِ الظّاهِرِ الْباطِنِ الْمَکْنُونِ الْمَخْزُونِ الَّذى أقامَ بِهِ السَّمواتِ وَالاَْرْضَ
ثُمَّ اسْتَوى عَلَى الْعَرْشِ (آیه ۵۴ سوره اعراف)

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ

به نام خداوند بخشنده مهربان

وَ وَقَعَ الْقَوْلُ عَلَیْهِمْ بِما ظَلَمُوا فَهُمْ لایَنْطِقُونَ (آیه ۸۵ سوره نمل)

قالَ اخْسَؤُا فی‌ها وَلاتُکَلِّمُونِ (آیه ۱۰۸ سوره مومنون)

‚وَ عَنَتِ الْوُجُوهُ لِلْحَىِّ الْقَیُّومِ وَ قَدْ خابَ مَنْ حَمَلَ ظُلْماً (آیه ۱۱۱ سوره طه)

وَ خَشَعَتِ الْاَصْواتُ لِلرَّحْمنِ فَلا تَسْمَعُ اِلاّ هَمْساً (آیه ۱۰۸ سوره طه)

‚وَ جَعَلْنا عَلى قُلُوبِهِمْ اَکِنَّهً اَنْ یَفْقَهُوهُ وَ فى اذانِهِمْ وَقْراً وَ اِذا ذَکَرْتَ رَبَّکَ فِى الْقُرْآنِ وَحْدَهُ وَلَّوْا عَلى اَدْبارِهِمْ نُفُوراً (آیه ۴۶ سوره اسرا)

‚وَ اِذا قَرَاْتَ الْقُرْآنَ جَعَلْنا بَیْنَکَ وَ بَیْنَ الَّذینَ لا یُؤْمِنُونَ بِالاْخِرَهِ حِجاباً مَسْتُوراً (آیه ۴۵ سوره اسرا)

وَ جَعَلْنا مِنْ بَیْنِ اَیْدِیهِمْ سَدّاً وَ مِنْ خَلْفِهمْ سَدّاً فَاَغْشَیْناهُمْ فَهُمْ لایُبْصِرُونَ (آیه ۹ سوره یس)

اَلْیَوْمَ نَخْتِمُ عَلى اَفْواهِهِمْ وَ تُکَلِّمُنا اَیْدیهِمْ وَ تُکَلِّمُنٰا أَیْدِیهِمْ وَ تَشْهَدُ أَرْجُلُهُمْ بِمٰا کٰانُوا یَکْسِبُونَ (آیه ۶۵ سوره یس)

لَوْ أَنْفَقْتَ مٰا فِی اَلْأَرْضِ جَمِیعاً مٰا أَلَّفْتَ بَیْنَ قُلُوبِهِمْ وَ لٰکِنَّ اَللّٰهَ أَلَّفَ بَیْنَهُمْ إِنَّهُ عَزِیزٌ حَکِیمٌ (آیه ۶۳ سوره انفال)

وَ صَلّىَ اللَّهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطّاهِرینَ

 مفاتیح الجنان :

مرحوم شیخ عباس قمی ¸مفاتیح الجنان رابا هدف جمع اوری مجموعه دعاها ‚زیارات و اعمال مخصوص روزها و ماه های سال و نیز مناجات های شبانه برای دلهای پاک شیعیان در سال 1304 تالیف کرده ‚که در سال 1344 در مشهد به چاپ رسیده و منتشر شده

این کتاب به نقل ازمرحوم قمی از کتب شیعه مختلف گردآوری شده از جمله این کتب :

  1. اثبات الهداه نوشته شیخ حر عاملی
  2. الاحتجاج نوشته احمد بن علی طبرسی
  3. الاختیار نوشته ابن باقی
  4. اربعه ایام نوشته میرداماد
  5. الأزریه مشهور به هائیه نوشته شیخ کاظم ازری
  6. إعلام الوری نوشته شیخ طبرسی
  7. الإقبال نوشته سید بن طاووس
  8. الأمالی نوشته شیخ طوسی
  9. الأمان نوشته سید بن طاووس
  10. بحار الانوار نوشته علامه مجلسی
  11. بلد الامین نوشته کفعمی

یکی از مشهورترین کتابهای دعا در بین شیعیان مفاتیح الجنان (در لغت به معنی کلیدهای بهشت ها ) بوده و هست و البته معروف ترین ترجمه آن به زبان فارسی از مهدی الهی قمشه ای است. رایج ترین کتابیست که شیعیان در اماکن متبرکه و برای اعمال اکثر اداب و رسومات دینی از آن فیض میبرند

شرحی بر زندگینامه مولف عالیقدر مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی :

یکی از رایج ترین کتابهای ادعیه در بین شیعیان مفاتیج الجنان است‚ کمتر کسی از شیعیان پیدا می شود که در کنار مصحف های خود مفاتیح الجنان را نداشته باشند. در هر خانه ای که قرآن تلاوت می شود فراز های از مفاتیح الجنان نیز تلاوت می شود.

مفاتیح الجنان به تالیف حاج شیخ عباس قمی که  از بزرگان شیعه و عالم و محدث در قرن 14 و از شاگردان میرزا حسین نوری بود. ایشان از معلمان و مدرسان اخلاق اسلامی در بین مردم و حوزه های علمیه زمان خود بود‚ مفاتیح الجنان ‚سفینه البحار و منتهی الامال ‚بیت الاحزان از تالیفات مشهور ایشان بوده ‚شیخ عباس قمی در سال ۱۲۹۴ قمری در شهر قم متولد شد. پدرش ایشان حاج محمدرضا قمی مردی با تقوا و آشنا به احکام اسلامی ‚ از معلمان اخلاق بوده که مردم از او به نیکی یاد می کردند.

کمالات روحی و عظمت دانش و علم ایشان از آثار و تالیفاتشان کاملا هویداست ‚ آثار شیخ عباس قمی در زمینه ها و علوم مختلفی مانند تاریخ، رجال، تراجم، علوم قرآن، اخلاق، عقاید و علم حدیث ائمه شیعیان نمایانگر ارادت و مهر و محبت ایشان به اهل بیت (ع) می باشد.

مرحوم محدث قمی پس از سالها تلاش برای زنده نگهداشتن حرمت خاندان اهل بیت عصمت و طهارت و تحمل سختی ها برای خدمت به اسلام و شیعیان ‚در شب 22 ذی الحجه سال 1359 ق. بدرود حیات گفت و در نجف صحن مطهر امام علی علیه السلام در جوار استادش مرحوم حاج حسین نوری به خاک سپرده شد.

 

 

کلام آخر:

موسسه اتشارات دانشیاران با نگاه کلی به مفاهیم کتاب مفاتیح الجنان اشاره ای به اعجاز این کتاب پربهاء داشته و از طرف تمامی شیعیان ارزوی تعجیل در فرج آقا امام زمان (عج) را دارد. موسسه دانشیاران عرضه کننده

انواع مفاتیح الجنان ‚قرآن عروس و کتب ادعیه در سایز های مختلف با کیفیت در طرح ها و رنگهای مختلف برای مشتریان محترم می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Optimized with PageSpeed Ninja